Παγωτό κεράσι πανεύκολο, από το sintayes.gr!
Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο παγωτό κεράσι, με υπέροχη υφή και εξαιρετική γεύση. Μια πολλή εύκολη για αρχάριους και γρήγορη έτοιμη σε 10 λ για τη κατάψυξη, συνταγή (από εδώ) που δεν απαιτείται παγωτομηχανή, για ένα παγωτό που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!
Μερίδες: 12
Χρόνος: 10 λ + 8 ώρες αναμονή κατάψυξης
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά, καλά παγωμένη στο ψυγείο
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο χέρι, σε μικρά κομματάκια) μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
- 1 κονσέρβα (430 γρ.) γέμιση τάρτας κεράσι ( θα χρειαστείτε 1 φλ. τσαγιού)
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ, ή σε ένα μπολ, τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, για 2-3 λ ή μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Αφήνετε το μίξερ.
- Ρίχνετε μέσα στη σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε, με μια σπάτουλα ή μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις (για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο) μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε το 1 φλ. ψιλοκομμένα μπισκότα και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Παίρνετε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα του κέικ 25,5×13 εκ. περίπου και τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Αδειάζετε το μισό μείγμα παγωτού στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνετε το 1/2 φλ. κεράσια γέμισης τάρτας και τα στροβιλίζετε με ένα μαχαίρι βουτύρου σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού, το ισιώνετε και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεράσια και τα στροβιλίζετε και αυτά ελαφρώς σε όλη την επιφάνεια.
- Το βάζετε στη κατάψυξη για 1 βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρετε. Μετά από 4 ώρες παγώματος το σκεπάζετε με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει περιμετρικά και συνεχίζετε το πάγωμα για τις 4 επιπλέον ώρες.
Σημείωση: Κονσέρβα “Γέμιση τάρτας κεράσι” θα βρείτε στα μεγάλα ΣΜ. Τη βρήκα στον “ΑΒ” με τιμή 2,26 ευρώ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, από την Βασιλική Βερ και τις Μαγειρικές Διαδρομές!
Λαχταριστό παγωτό φράουλα με 3 υλικά; Κι όμως γίνεται!
Παγωτό φράουλα light χωρίς ζάχαρη στο blender, παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Παγωτό φράουλα, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Παγωτογλυκό από το Cookoo.gr !
Παγωτό Dulce de Leche , από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος"!
This cheesy ice cream recipe is tasty. We should try this once in a while.
🙂