Παγωτό κεράσι με σοκολάτα από το Sidagi.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνια χωρίς κουκούτσι ώριμα γλυκά κεράσια
3/4 φλιτζάνι γάλα
1 3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 κουταλιά της σούπας Amaretto
112 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη

 

 

Εκτέλεση

Βάλτε τα κεράσια, το γάλα, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μέτριο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και αφήνετε να κάτσει το μείγμα για 15 λεπτά περίπου.

Αφαιρέστε από την εστία. Χύστε το μείγμα σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα ελαφρώς.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει τελείως.

Πριν ρίξουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, προσθέστε το χυμό λεμονιού και το Amaretto.

*Σημειώστε ότι μπορείτε να παραλείψετε το αλκοόλ αν θέλετε, αλλά η προσθήκη του θα βοηθήσει το παγωτό να παγώσει απαλά και να μην κάνει κρυστάλλους. Μεταφέρετε το μείγμα του παγωτού στη παγωτομηχανή σας και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Όταν το παγωτό ετοιμαστεί. Απλά με μια σπάτουλα ανακατεύετε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το παγωτό σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε στην  κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

 

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pagoto-kerasi-me-sokolata

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *