Παγωτό κεράσι από την Φοίβη και τις Συνταγές της Παρέας!
Η αυθεντική συνταγή γίνεται με φράουλες. Εγώ χρησιμοποίησα όμως κεράσια και έγινε καταπληκτικό!
Τι χρειαζόμαστε:
- 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 3 κρόκοι αυγών
- 130 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
- 50-65 γρ. ζάχαρη
- χυμός από ένα λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto-kerasi.html
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση