Παγωτό κεράσι από την Φοίβη και τις Συνταγές της Παρέας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η αυθεντική συνταγή γίνεται με φράουλες. Εγώ χρησιμοποίησα όμως κεράσια και έγινε καταπληκτικό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
  • 50-65 γρ. ζάχαρη
  • χυμός από ένα λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  2. Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  5. Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.

 

https://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto-kerasi.html

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *