Bolero-Biodiet

Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 φλιτζανάκια εσπρέσο για το σερβίρισμα ή λικέρ μαστίχας

 

 

Μερίδες: 5, Προετοιμασία: 10΄, Παρασκευή: περίπου 30΄ (με παγωτομηχανή)

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και το γάλα σε ένα μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Σε μισή ώρα περίπου θα είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές έως ότου παγώσει καλά το παγωτό και γίνει αφράτο.

Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια περιχύνοντας κάθε μερίδα με εσπρέσο ή με λικέρ μαστίχας, αντί άλλης σος.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota/pagoto-krema-light/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *