Creta Carob

Αυτό το παγωτό φέρνει στο μυαλό εικόνες. Οικογενειακά τραπεζώματα, κεράσματα στους επισκέπτες μας και φυσικά δροσερά απογευματάκια στην αυλή μας. Μια τέτοια ανάμνηση θέλω να φτιάξω κι εγώ τώρα. Αφορμή, η καρυδόπιτα-παραγγελιά της θείας μου-για το πανηγύρι μας σε λίγες μέρες. Κι αφού ανέλαβα πάλι εγώ την επιμέλεια του επιδορπίου τότε έπρεπε να το κάνω σωστά. Και καρυδόπιτα σκέτη είναι κρίμα, οπότε τι? Παγωτό φυσικά, όχι ό,τι κι ό,τι. Αλλά το παγωτό που αγαπιέται από όλες τις ηλικίες και σε όλους φέρνει στο μυαλό εικόνες και μυρωδιές σαν τις δικές μου…. και δεν είναι άλλο από το «παγωτό» μαστίχα που μαγικά πάει με όλα. Αληθινό παγωτό. Όπως πρέπει να είναι..

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι πάνω-κάτω τα γνωστά. Τα μυστικά είναι που θα κάνουν τη διαφορά.

Σ’ αυτό το σημείο και πριν αρχίσουμε, θέλω να βάλετε ο μπολ σας στην κατάψυξη να κρυώσει καλά.

Και τα υλικά όμως πρέπει να είναι όλα κρύα από ο ψυγείο! Κι αν σας έπιασα απροετοίμαστους και μόλις τώρα θα σπεύσετε στην αγορά για τα υλικά μη σας σκάει καθόλου! Μισή ωρίτσα αρκεί για να κρυώσουν κι αυτά στην κατάψυξη και θα είναι έτοιμα για το πιο αφράτο, κρεμώδες και αρωματικό σπιτικό παγωτό που έχετε φάει!

Αυτά που θα χρειαστούμε για 1.5L είναι:

  • 600 ml ΖΩΙΚΗ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (η ποσότητα δεν τραβάει μεταβολές, το ίδιο και τα λιπαρά της κρέμας!)

  • 1 γάλα εβαπορέ ΠΛΗΡΕΣ αδιάλυτο μεγάλο (σχεδόν 400 γρ)

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

  • 5 δάκρυα μικρά μαστίχα ΧΙΟΥ

  • 1/3 κουτ.γλ. μαχλέπι τριμμένο

  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια

  • 1 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

  • Σε μπολάκι ή γουδί βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι, τι βανίλια και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν σκόνη. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το μπρίκι από μάτι και αφήνουμε να έλθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Χτυπάμε στο παγωμένο μπολ τις κρύες κρέμες γάλακτος μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και ο περιεχόμενο του μπρικιού χτυπώντας με το μίξερ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα στη δυνατότερη. Μαζεύουμε με μαρίζ το υλικό που συγκεντρώνεται στα πλαϊνά του μπολ και ξαναχτυπάμε για 4 λεπτά.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε τάπερ ή ειδικό μεταλλικό σκεύος 1.5 λίτρου, το χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο εργασίας και το βάζουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον 8 ώρες. Σ’ αυτό το διάστημα δεν απαιτείται ενδιάμεσο χτύπημα καθώς η σύστασή του δεν σχηματίζει κρυστάλλους.

  • Σερβίρουμε το παγωτό μας με σιρόπι βύσσινο, κεράσια μαρασκίνο, φιστίκι τριμμένο ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας!!!


Είμαι σίγουρη ότι το παγωτό αυτό θα πετύχει και τώρα αλλά και κάθε άλλη φορά που θα επιχειρήσετε να το φτιάξετε!

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/09/blog-post_6.html?m=1&fb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *