Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το παγωτό είναι εξαιρετική ιδέα για επιδόρπιο, επειδή μπορεί να ετοιμαστεί από πριν.

 

Ο συνδυασμός από συμπύκνωμα φρέσκου λεμονιού, φιστικιών και μιας γλυκιάς κρεμώδους βάσης απογειώνει τη γεύση αυτού του παγωτού σε νέα ύψη…

Υλικά

  • 12 κρόκους αυγών ελαφρά χτυπημένους

  • 4 κούπες πλήρες γάλα

  • 1 και 1/3 κούπα ζάχαρη

  • 1 λεμόνι

  • ½ κούπα παγωμένος συμπυκνωμένος χυμός  λεμονιού

  • 1/3 κούπας από ψιλοκομμένα φιστίκια ή αμύγδαλα

  • Ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τους κρόκους αυγών, το γάλα και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε μακριές λωρίδες από τη φλούδα του λεμονιού. Προσθέστε το φλοιό λεμονιού στο μείγμα γάλακτος. Στη συνέχεια μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Αμέσως τοποθετήστε τη κατσαρόλα σας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ από παγωμένο νερό. Συνεχίστε ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει. Αφαιρέστε και πετάξτε τις φλούδες του λεμονιού. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγαλύτερο μπολ το οποίο θα σκεπάσετε και θα παγώσετε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού και τα φιστίκια στο μείγμα γάλατος. Παγώστε το μείγμα στην θερμοκρασία για παγωτό που προβλέπει το ψυγείο σας Εάν επιθυμείτε αφήστε το παγωτό σας για 4 ώρες πριν το σερβίρετε ή γαρνίρετε με φιστίκια.

Πηγή: bhg.com

 

https://www.omorfizoi.gr/pagoto-me-amygdala-kai-lemoni/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *