Παγωτό με καραμελωμένα φουντούκια, από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • γάλα: 4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • κρόκοι αυγών: 6
  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • βανίλιες: 2
  • αλάτι: λίγο
  • κρέμα γάλακτος: 250 ml, κρύα χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  • ζάχαρη ξανθή: 250 γρ.
  • φουντούκια καβουρντισμένα: 180 γρ.
  • χυμός λεμονιού: μερικές σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει, ρίχνετε 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρις ότου η ζάχαρη γίνει ξανθιά καραμέλα. Προσθέτετε κατόπιν τα φουντούκια ανακατεύοντας μία φορά με ξύλινη κουτάλα. Απλώνετε τα καραμελωμένα φουντούκια σε αντικολλητικό χαρτί, το ισιώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν 20’ τουλάχιστον. Σπάζετε τα  2/3 την πραλίνα στο μπλέντερ ή το γουδί.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών με το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη λίγη-λίγη και το αλάτι. Ρίχνετε κατόπιν σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας σε μπεν μαρί μέχρις ότου το μείγμα πήξει ελαφρά. Προσθέτετε τις βανίλιες και τα κοπανισμένα φουντούκια .
  3. Ανακατεύετε απαλά και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να μισοπαγώσει. Κατόπιν το βγάζετε από το ψυγείο και ξαναχτυπάτε με το μίξερ για να αφρατέψει. Ενσωματώνετε τη σαντιγί χτυπώντας πάντα και ρίχνετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα την οποία έχετε στρώσει με διαφανή μεμβράνη. Αφήνετε το γλυκό στην κατάψυξη 5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρετε, αφαιρώντας τη διάφανη μεμβράνη και αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια  και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

 

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *