Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Είναι λίγες μέρες που έχει μπει Σεπτέμβρης…Το καλοκαίρι μας άφησε πίσω και η νέα εποχή υπόσχεται τις δικές της χάρες κι είναι καλοδεχούμενες…Αγαπώ το φθινόπωρο με πάθος καθώς κι όλα αυτά που μας χαρίζει , τις πρώτες δροσιές , τις πρώτες βροχές , τα πρώτα κίτρινα φύλλα , τα χρυσάνθεμα , τα μαβιά και τα γήινα χρώματα…Όμως όχι , δεν το’χω σκοπό να αρχίσω από τώρα τις κολοκυθόπιτες και τις μηλόπιτες. Θέλω να επιμείνω λίγο ακόμα…”καλοκαιρινά” και θα φτιάξω ένα πανεύκολο παγωτό , πεντανόστιμο και απολαυστικό που βασίζεται στη βασική συνταγή με τα 3 υλικά (morfat , εβαπορέ και ζαχαρούχο) μόνο το τελευταίο θα είναι καραμελωμένο με τη γνωστή μέθοδο και στο σύνολο θα προσθέσουμε σπασμένα , γεμιστά μπισκότα…

pagvto karamelomeno zaxaroyxo1

Υλικά:

1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου morfat)

1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. μπισκότα γεμιστά της προτίμησής μας χοντροσπασμένα

Σιρόπι καραμέλας και λίγα ακόμα μπισκότα για το γαρνίρισμα

pagvto karamelomeno zaxaroyxo2pagvto karamelomeno zaxaroyxo3pagvto karamelomeno zaxaroyxo4pagvto karamelomeno zaxaroyxo5pagvto karamelomeno zaxaroyxo6pagvto karamelomeno zaxaroyxo7pagvto karamelomeno zaxaroyxo8pagvto karamelomeno zaxaroyxo9pagvto karamelomeno zaxaroyxo10pagvto karamelomeno zaxaroyxo11

Εκτέλεση:

Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα με τη γνωστή μέθοδο όπου τοποθετούμε το κουτί με το γάλα σφραγισμένο μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και το σιγοβράζουμε για διόμισι ώρες.  Περιμένουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε τη φυτική σαντιγύ και το γάλα εβαπορέ στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να είναι κρύα.

Ρίχνουμε τότε τη φυτική σαντιγύ σε ένα μπωλ και τη χτυπάμε με το μίξερ για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Τότε προσθέτουμε σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και όταν ενσωματωθεί τελείως προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το εβαπορέ με σταθερή ροή χτυπώντας διαρκώς. Τοποθετούμε το μπωλ στην καταψυξη για 45 λεπτά με μία ώρα και αφού το βγάλουμε το χτυπάμε για πολύ λίγο. Το ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε αυτή  τη διαδικασία άλλες δυο φορές. Το τοποθετούμε τελικά στην κατάψυξη κι όταν έχει μισοπαγώσει προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακτεύουμε κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με λίγα σπασμένα μπισκότα και με σιρόπι καραμέλας και τοποθετούμε στην κατάψυξη. ¨Οταν παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία.

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/glyka-psygeioy/1773-pagoto-me-karamelomeno-zaxaroyxo-kai-gemista-mpiskota?fb

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *