Παγωτό με ρούμι και σταφίδες από την Luise και το Radicio !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολο, σπιρτόζικο παγωτό με ρούμι και σταφίδες, χωρίς αυγά. Από το radicio.com. 

4.5 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 30 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή | Μαγείρεμα: 2 λεπτά | Σύνολο: 32 λεπτά και μερικές ώρες αναμονή 
Συνταγή για: 8 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 456 θερμίδες | Λιπαρά: 33 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Σταφίδες3/4 κούπας (χωρίς κουκούτσι) 
Ρούμι1/4 κούπας (σκούρο για έντονη γεύση, άσπρο για πιο απαλή) 
Κρέμα γάλακτος3 κούπες 
Γάλα1 κούπα 
Ζάχαρη3/4 κούπας 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/3 κουταλάκι τσαγιού 
Εκχύλισμα βανίλιας1 κουταλάκι τσαγιού 

Οδηγίες: 
1. Βάζετε τις σταφίδες σε μπολ και τις περιχύνετε με το ρούμι. Τις αφήνετε 3 – 4 ώρες να μουλιάσουν.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και την βανίλια. Βάζετε σε μπολ, σκεπάζετε και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
3. Για να κάνετε το παγωτό, βάζετε το μείγμα του γάλακτος στην παγωτομηχανή και το χτυπάτε. Όταν σφίξει αρκετά, προσθέτετε το ρούμι με τις σταφίδες και συνεχίζετε μέχρι να ετοιμαστεί το παγωτό.
4. Βάζετε το παγωτό σε μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη.

Μαγειρεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2014 από την Luise

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.radicio.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *