Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Με την παγωτομηχανή μου έχω άριστη σχέση. Την αγόρασα όταν αποφάσισα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσω να φτιάχνω σπιτικό παγωτό και θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου.
Η παρασκευή παγωτού με την κλασική μέθοδο των χτυπημάτων με το μίξερ δεν αποτελεί για μένα επιλογή. Μου φαίνεται αρκετά χρονοβόρα, ενώ περιέχει μία δόση ταλαιπωρίας που δεν μπορώ να υποστώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Με την παγωτομηχανή, τα πράγματα είναι τόσο απλά και εύκολα! Από την προηγούμενη ημέρα παγώνεις το δοχείο στην κατάψυξη, την επόμενη ημέρα ετοιμάζεις το μίγμα της προτίμησης σου (ή του αν θέλεις να καλοπιάσεις τον αγαπημένο σου), το αδειάζεις στη μηχανή, το αφήνεις να χτυπιέται για 20-30′ και έτοιμο.
Μπορείς να το καταναλώσεις αμέσως μόλις σταματήσεις τη λειτουργία της μηχανής ή -αν έχεις την αρετή της υπομονής- να το αδειάσεις σε ένα κατάλληλο σκεύος και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Παρόλο που αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα άψυχο αντικείμενο, ώρες-ώρες νιώθω ότι πραγματικά αγαπώ την παγωτομηχανή μου και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή.
Για αυτό και είχα ενδοιασμούς σχετικά με το αν έπρεπε να φτιάξω το συγκεκριμένο παγωτό. Κατά κάποιο τρόπο ένιωθα ότι την προδίδω.

Τέσσερα υλικά που ανακατεύονται μία και μοναδική φορά με το μίξερ και κατόπιν οδηγούνται στην κατάψυξη για πάγωμα. Δεν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Όταν διάβασα την αρχική συνταγή ένιωσα ότι είχα χρέος να τη δοκιμάσω για το καλό των απανταχού εθισμένων στο παγωτό, τη nutella και τις εύκολες συνταγές.
Κάπως έτσι καθησύχασα τη βεβαρημένη μου συνείδηση και με ανυπομονησία προχώρησα στην ετοιμασία του παγωτού. Και μάλιστα δυο φορές… την πρώτη φορά ακολούθησα σχεδόν κατά γράμμα τις αρχικές δοσολογίες και ενώ το παγωτό είχε φανταστική υφή, η γεύση του επιδεχόταν βελτίωση. Σύμφωνα με τα δικά μου γούστα, αφενός η ποσότητα της κρέμας γάλακτος έπρεπε να μειωθεί, αφετέρου εκείνη του κακάο έπρεπε να αυξηθεί προκειμένου να εξισορροπήσει τη γλύκα από το ζαχαρούχο γάλα και τη nutella.

Τη δεύτερη φορά (μετά από 2 ημέρες -και αυτό το γράφω σφυρίζοντας αδιάφορα) η γεύση του ήταν πολύ πιο πλούσια και αρκετά ουδέτερη -ούτε πολύ γλυκιά, ούτε πολύ πικρή- ενώ η υπέροχη βελούδινη υφή που με ξετρέλανε την πρώτη φορά που το έφτιαξα συνέχιζε να υπάρχει.

Εξακολουθώ να νιώθω άσχημα για την αγαπημένη μου παγωτομηχανή, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι πρόκειται για ένα φανταστικό παγωτό. Ετοιμάζεται πανεύκολα με 4 μόνο υλικά, μπορεί να καταναλωθεί μετά από 5-6 ώρες και είναι πολύ γεμάτο τόσο σε γεύση όσο και σε υφή.

Συγνώμη καλή μου παγωτομηχανή αλλά δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι δεν θα το ξανακάνω!

Παγωτό nutella χωρίς παγωτομηχανή
(προσαρμογή συνταγής από εδώ)

No-churn-nutella-ice-cream

Υλικά για 1 κιλό παγωτό:
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
397 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
60-80 γραμμ. κακάο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της nutella)
120 γραμμ. nutella

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.

No-churn-nutella-ice-cream

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella. Μόλις το μίγμα μας μοιάζει με σφιχτή μους, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.

http://theonewithallthetastes.com/2013/05/nutella.html

No-churn-nutella-ice-cream
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *