Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(περίπου για 2 λίτρα παγωτό)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 φάκελο Γκαρνί Βανίλια σκόνη

500 γρ κρέμα γάλακτος 35 %

2 βανιλέτες

200 γρ μπισκότα Ορεο


Βάλτε το ζαχαρούχο  και την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για μισή  ώρα .

Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια .

Βγάλτε τα υλικά από το ψυγείο .

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά .

Προσθέστε  το Γκαρνί Βανίλια.

Ρίξτε σιγά σιγά το ζαχαρούχο  και τις βανίλιες χτυπώντας συνεχώς.

Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη.

Μετά από 30-40΄(για να αποφύγουμε να μείνουν τα μπισκοτάκια στον πάτο) βγάζουμε το

μείγμα του παγωτού μας και προσθέτουμε

τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και το ξαναβάζουμε

στη κατάψυξη για 6-7 ώρες .

Εγώ έβαλα όλο τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και ενδιάμεσα το έβγαλα 2 φορές

και ανακάτεψα το παγωτό με μια κουτάλα  για να πάρει αέρα και να γίνει αφράτο.

Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με φράουλες και μίνι Ορεο μπισκότα .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=24954
 
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.