eVitamins Vitamins and Supplements up to 70% off!

Παγωτό παρφέ πραλίνας χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

 

Από τέλος Απριλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου μ’αρέσει να φτιάχνω παγωτό το οποίο είτε σκοπεύω να το σερβίρω μόνο του με διάφορες γαρνιτούρες ή να το συνδυάσω με κάποιο γλυκό ταψιού…

Πάντα μου άρεσε το σπιτικό παγωτό, όταν όμως κατάφερα πια να φτιάχνω το δικό μου απολαμβάνω από την αρχή μέχρι και το τέλος όλη τη διαδικασία..από τη στιγμή που χτυπάω όλα τα υλικά μέχρι και τη μεγάλη εκείνη στιγμή που θα το βάλω επιτέλους στο μπολ μου!!!

Λόγω κάποιων αλλαγών στη διατροφή μου αποφεύγω πλέον τα γλυκά με ζάχαρη όσο είναι δυνατόν, οπότε μπαίνω αυτόματα σε νέες μαγειρικές περιπέτειες… Ευτυχώς η αγορά μας προσφέρει πια αξιολόγα προϊόντα χωρίς ζάχαρη -αυτό βέβαια δεν τα κατατάσσει αυτόματα και στην κατηγορία υγιεινών τροφών- όμως μια στο τόσο μπορούν να αποτελέσουν σπουδαία λύση για παρασκευές επιδορπίων κλπ.

Όταν στην αγορά βρήκα πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικά πέταξα από τη χαρά μου και σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή λύση για παγωτό πραλίνας!

Ευτυχώς τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά!!!!

Εμπλούτισα τη συνταγή με μερικά ακόμη απλά υλικά ώστε να πάρει τη μορφή του παγωτού “παρφέ” ενώ παράλληλα δεν χρειάστηκα τη χρήση παγωτομηχανής!

Παγωτό βελούδινο πανεύκολο χωρίς κρυστάλλους με 2 μόνο υλικά βάσης!!!!

Προκαλώ να το δοκιμάσετε!!!

Η δοσολογία των υλικών βγάζει σχεδόν 
1 1/2 κιλό παγωτού και είναι τα εξής:

  • 600ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ΟΧΙ ΦΥΤΙΚΗ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ Ή ΨΥΓΕΙΟΥ)

  • 400γρ. πραλίνα φουντουκιού με stevia και γλυκαντικά

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1/2 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

  • 2 κουτ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη

Πώς το φτιάχνουμε:

  • Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ για μισή ώρα στην κατάψυξη και χτυπάμε μέσα σ’αυτό την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

  • Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο σαν πηχτή μους.

  • Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα καρύδια και τη σοκολάτα και με μαρίζ κάνουμε διπλώματα από κάτω προς τα πάνω ώστε να σκορπιστούν μέσα στο μείγμα.

  • Μεταφέρουμε το υλικό σε μεταλλικό σκεύος ή πλαστικό τάπερ στρώνοντας το με σπάτουλα να ισιώσει η επιφάνεια. Χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο το σκεύος ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και κολλάμε στην επιφάνεια του παγωτού ένα κομμάτι μεμβράνης (να εφάπτεται). Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 έως 8 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Σημ. Για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μπορούμε μετά από 1 1/2 ώρα παγώματος να ανακατέψουμε το παγωτό με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Αποτελεί όμως προαιρετική κίνηση. 

Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/04/blog-post_24.html?m=1&fb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *