Παγωτό ροδάκινο από την Luise και το radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή για υπέροχο, πλούσιο, γευστικό παγωτό ροδάκινο. Γίνεται με φρέσκα ροδάκινα και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή! Από το radicio.com

 

Υλικά:

Ροδάκινα: 3 μεγάλα, ώριμα

Ξύσμα λεμονιού: από μισό λεμόνι

Χυμό λεμονιού: 1 κουταλάκι

Νερό: 1/4 κούπα;

Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί

Φρέσκο γάλα: 1 κούπα

Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα ροδάκινα. Τα βάζετε σε κατσαρολάκι, μαζί με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το νερό. Τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να πήξουν σαν μαρμελάδα. Τα κατεβάζετε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Όταν τα ροδάκινα κρυώσουν τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να λιώσουν. Αν θέλετε περνάτε τον πουρέ από λεπτό σουρωτήρι για να κρατήσετε τυχόν ίνες ή κομματάκια από φλούδια.

Σε μπολ, ανακατεύετε τον πουρέ με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα σε μέτρια σαντιγί.

Στη συνέχεια προσθέτετε την σαντιγί στο μείγμα του ροδάκινου και ανακατεύετε απαλά να αναμειχθεί εντελώς και να γίνει ομοιογενές.

Αδειάζετε το μείγμα του παγωτού σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Καλύπτετε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη (να ακουμπά στο μείγμα), σκεπάζετε και βάζετε στην κατάψυξη για να παγώσει.

 

 

http://www.radicio.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *