Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Παγωτό σάντουιτς «all time classic» με τα αγαπημένα μπισκότα των παιδικών μας χρόνων και γεμιστά μπισκότα στο εσωτερικό…Απόλαυση με τα πιο απλά υλικά!

Παγωτό σάντουιτς με γεμιστά μπισκότα!

Ακόμα θυμάμαι την κυρία Γιώτα , την παλιά μας γειτόνισσα όταν χτύπησε την πόρτα να μας κάνει επίσκεψη για πρώτη φορά. Κρατούσε ένα πυρέξ στο χέρι , σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. “Να μην έρθω με άδεια χέρια , να σας γλυκάνω” είπε…και συνέχισε : “βάλ’ το στην κατάψυξη κορίτσι μου , είναι παγωτό” . Όταν το ξεσκέπασα και είδα τα κλασικά κι αγαπημένα μπισκότα αραδιασμένα στην επιφάνεια , το λάτρεψα αμέσως…Τι ιδέα!!! σκέφτηκα…Από εκείνη την ημέρα και μετά το έφτιαξα πάμπολλες φορές και κάθε φορά όταν το γεύομαι απολαμβάνω την αγνή , αυθεντική του γεύση με την ίδια αγάπη και ευχαρίστηση σα να είμαι μικρό παιδί…

Σήμερα θα το φτιάξουμε εμπλουτίζοντας την κρέμα με γεμιστά μπισκότα και θα διπλασιάσουμε την απόλαυση…

pagoto santoyits1

Υλικά:

1 κουτί φυτική κρέμα (τύπου morfat)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί εβαπορέ γάλα

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ. μπισκότα γεμιστά της προτίμησής μας

35-40  μπισκότα πτι μπερ

pagoto santoyits2pagoto santoyits3pagoto santoyits4pagoto santoyits5pagoto santoyits6pagoto santoyits7pagoto santoyits8pagoto santoyits9pagoto santoyits10pagoto santoyits11pagoto santoyits12Usersgint1967PicturesPhotos Library.photoslibraryThumbnails2019080620190806 05135261VgP31T1hNs1j0FafoQthumb IMG 9099 1024.jpgpagoto santoyits13pagoto santoyits14pagoto santoyits15pagoto santoyits16

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα 3 πρώτα υλικά στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Σπάζουμε σε μικρά κομματάκια τα γεμιστά μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τη φυτική κρέμα σε ένα μπωλ και τη χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.  Στη συνέχεια  προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με σταθερή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν καλά τα δυο μίγματα προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο και το εβαπορέ και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε άλλο λίγο. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να μισοπαγώσει για 45 λεπτά περίπου. Τότε βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη και το χτυπάμε για πολύ λίγο μέχρι να αφρατέψει ξανά. Το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Όταν έχει σχεδόν παγώσει το μίγμα έχει σταθεροποιηθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα γεμιστά μπισκότα. Στρώνουμε τότε στην επιφάνεια ενός πυρίμαχου σκεύους τα πτι μπερ με την καλή τους πλευρά προς τα κάτω και αδειάζουμε με προσοχή το παγωτό πάνω από αυτά. Αν στο μεταξύ έχει υγροποιηθεί αρκετά , πράγμα που δε θέλουμε γιατί υπάρχει κινδυνος να περάσει κάτω από τα μπισκότα το βάζουμε για δεκα λεπτά στην κατάψυξη. Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα πτι μπερ και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για λίγες ώρες. Όταν παγώσει καλά , κόβουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/glyka-psygeioy/1771-pagoto-santoyits-me-pti-ber-kai-gemista-mpiskota?fb

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *