Creta Carob
BOLERO-BIODIET
ΤΕΜΑΧΙΑ: 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ:6Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

Υλικά

170 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (24 τμχ.)

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

600 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης

400 ml. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

Για  την επικάλυψη:

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες53127%
ΒΑΖΑΛίπος25.5g36%
ΒΑΖΑKορεσμένα18.3g92%
ΒΑΖΑΠρωτείνες5.6g11%
ΒΑΖΑYδατάνθ.50.8g20%
ΒΑΖΑΣάκχαρα59.9g67%
ΒΑΖΑΑλάτι0.15g2.50%
ΒΑΖΑΙνες2.4g10%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ &  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.

2Παίρνουμε ένα ορθογώνιο βαθύ σκεύος 26 x 20 εκ. στρώνουμε στον πάτο του μεμβράνη η οποία προεξέχει και από όλες τις πλευρές περίπου 10 εκ. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των μπισκότων (12) το ένα δίπλα από το άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

3Παράλληλα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.

4Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

5Έπειτα ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού μέσα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

6Απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια του μείγματος τα υπόλοιπα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τυλίγουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 5-6 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει πολύ καλά το παγωτό.

7Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, αφαιρούμε το σκεύος από την κατάψυξη και προσεκτικά ξεφορμάρουμε το παγωτό από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη για βοήθεια. Παράλληλα τοποθετούμε τη λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη σε ένα μπολ.

8Με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 12 ίσια κομμάτια και βουτάμε το κάθε κομμάτι στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντας το μέχρι τη μέση περίπου.

9Κάθε κομμάτι που είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην είναι πολύ καυτή η σοκολάτα όταν την προσθέσουμε στο παγωτό ώστε να μην κόψει.

 

 

https://www.giorgostsoulis.com/glika/item/805-pagoto-sandwich-me-sokolata-kouvertoura

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *