Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Μια σοκολατένια λιχουδιά που τρώγεται όλο το χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι όταν φτιάχνουμε ένα μείγμα µε αυγό και γάλα στην κατσαρόλα, η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή γιατί διαφορετικά θα βράσει το αυγό και θα κόψει η κρέμα µας. Ενώ, αντίθετα, σε πολύ χαμηλή φωτιά το αυγό πήζει και δένει την κρέμα οµοιόµορφα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν μένει µία παχιά στρώση στην πίσω πλευρά της κουτάλας.
Υλικά
500 ml φρέσκο γάλα
1 ξύλο κανέλα
170 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
8 κρόκοι
100 γραμμ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα
1/4 φλ. τσαγιού ρούμι
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το ρούμι σε κατσαρολάκι. Βάζουμε τις σταφίδες σε μικρό μπολ. Περιχύνουμε με το ρούμι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τις σταφίδες για 30΄. Τις στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα, την κανέλα και τη σοκολάτα. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει 5΄ και το μεταφέρουμε σε κανάτα. Αφαιρούμε την κανέλα. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου πυκνώσουν και λιώσει η ζάχαρη 5΄-6΄. Λίγο λίγο ρίχνουμε το υγρό ζεστό μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα τους κρόκους. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βράσει για περίπου 15΄, έως ότου το μείγμα πυκνώσει ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Το παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε τότε την παχύρρευστη κρέμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες, έως ότου σταθεροποιηθεί. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε μέχρι να γίνει παγωτό, περίπου 2 ώρες.

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *