Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Πανεύκολο παγωτό σοκολάτα, χωρίς αυγά. Γίνεται στη στιγμή και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. 
5.0 αστέρια από 3 σέφ 

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρόνος για το πάγωμα 
Συνταγή για: 8 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 577 θερμίδες | Λιπαρά: 27 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Κρέμα γάλακτος600 γρ. 
Ζαχαρούχο γάλα1 κουτί (395 γρ. περίπου) 
Σκούρη σοκολάτα200 γρ. (55% κακάο ή περισσότερο) 

Οδηγίες: 
1. Σπάτε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζετε σε μπαιν μαρί να λιώσει. Την ανακατεύετε τακτικά, για να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα. Την βγάζετε από την φωτιά και την αφήνετε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
2. Βάζετε στο μίξερ, στη γρήγορη ταχύτητα, την κρέμα με το γάλα, να χτυπηθούν και να σφίξουν. Προσθέτετε, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα, την λιωμένη σοκολάτα.
3. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, το βάζετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Δεν χρειάζεται χτύπημα ενώ παγώνει. Αν θέλετε, αντί να βάλετε το παγωτό σε μπολ, γεμίζετε χωνάκια παγωτού, τα τυλίγετε με μεμβράνη και τα φυλάτε στην κατάψυξη.

Μαγειρεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2012 από την Luise

 

 

 

 

http://www.radicio.com/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *