VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR

Ένα πανεύκολο, λαχταριστό παγωτό σοκολάτας με κερασάκια γλασέ και ζαχαρούχο γάλα, καλυμμένο με λιωμένη σοκολάτα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να κεράσετε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας από αυτό το παγωτό, το οποίο, με τη συγκεκριμένη συνταγή που σας προτείνουμε (προσαρμοσμένο από εδώ) θα το φτιάξετε γρήγορα, με λίγα απλά υλικά και προπάντων εξαιρετικά εύκολα.

 

Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 130 γρ. (1/2 φλ.) ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ (φρουί γλασέ)
  • 80 γρ. (1/2 φλ.) σταφίδες (σουλτανίνα)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 72% κακάο (200 γρ.+200 γρ. χωριστά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 15 λ. Μετά κόβετε τα κερασάκια σας στα 2 ή στα 3 τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ με τις σταφίδες και το κονιάκ, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για άλλα 15 λ.
  2. Κόβετε τα 200 γρ. σοκολάτας σε κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά, φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό που σιγοβράζει το σκεύος με τα κομματάκια σοκολάτας γιατί θα καεί η σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ, αρχικά σε μέτρια ταχύτητα και μετά σε υψηλή, μέχρι να έχετε ένα παχύ, κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα κερασάκια και ανακατεύετε με σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.
  4. Στρώνετε καλά με πλαστική μεμβράνη ένα μεταλλικό μπολ που να χωρά ακριβώς το μείγμα παγωτού σας (προτείνουμε μπολ για να πάρει το παγωτό σας τη μορφή της φωτογραφίας), ή άλλο μεταλλικό σκεύος επιλογής σας. Αδειάζετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε και καλύπτετε την επιφάνειά του με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  5. Μετά λιώνετε τα υπόλοιπα 200 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί (η διαδικασία περιγράφεται πιο πάνω), την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να χλιαρίνει ελαφρώς, χωρίς όμως να σφίξει.
  6. Σε μια μεταλλική ή πυρίμαχη πιατέλα σερβιρίσματος, στρωμένη με λαδόκολα, ξεφορμάρετε το παγωτό σας, τοπεριχύνετε τη σχεδόν χλιαρή λιωμένη σοκολάτα την οποία μια σπάτουλα την απλώνετε στην επιφάνεια και τα τοιχώματα του παγωτού.
  7. Ξαναβάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα επικάλυψης. Πριν το σερβίρετε, αφαιρείτε τη λαδόκολα στην οποία θα έχει τρέξει σοκολάτα, το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/pagoto-sokolatas-paneykolo-me-kerasakia-glase-kai-zacharoycho-gala/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *