Παγωτό ταχίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Με μόλις τέσσερα υλικά και χωρίς αυγά, αυτό το παγωτό έχει γεύση που θυμίζει χαλβά ή παστέλι.

Υλικά

  • 200 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 50΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε στην παγωτομηχανή. Ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να παγώσουμε το μείγμα. Εναλλακτικά, το αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με έναν αυγοδάρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές.

Tips

  • Μπορούμε να πασπαλίσουμε το παγωτό με σουσάμι, το οποίο προηγουμένως θα καβουρδίσουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Μια άλλη ιδέα για το σερβίρισμα είναι να τεμαχίσουμε λίγο χαλβά του μπακάλη ή ένα παστέλι και να γαρνίρουμε το παγωτό. Στο τέλος θα ταίριαζε να περιχύσουμε και με λίγο μέλι.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota/pagoto-taxini/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *