Παγωτό της φωτιάς από το Sidagi.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κιλό παγωτό καφέ ή γεύση της επιλογής σας
1 κέικ σοκολάτα ή 5 – 6 cupcakes
3 ασπράδια αυγών
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

 

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε το κέικ σε ψιλά κομμάτια και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό σε ένα μεγάλο στρογγυλό μεταλλικό μπολ και στρώστε μια μεμβράνη για να κολλήσει καλά στο πάτο.

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το παγωτό σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο από το μείγμα  κέικ στο πάτο της φόρμας. Απλώνετε μια στρώση από το παγωτό και συνεχίζετε να “χτίζετε” στρώσεις από τριμμένο κέικ και παγωτό. Τέλος καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το αποθέτεστε στη κατάψυξη για 2 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζετε τη μαρέγκα.
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά. Ρίχνετε τη μαρέγκα σε σακούλα κορνέ και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του παγωτού. Στη συνέχεια τοποθετήστε το γλυκό στο γκριλ για λίγα λεπτό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλόγιστρο για το κάψιμο της μαρέγκας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pagoto-tis-fotias

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *