Παγωτό βανίλια-φράουλα από το Cookbox!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 250 ml. γάλα πλήρες
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια το εκχύλισμα
  • 5 αυγά μόνο τους κρόκους
  • 235 γρ. ζάχαρη άχνη 85 γρ.για το σιρόπι φράουλας, 150 γρ. για το παγωτό
  • 400 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια

Για το σιρόπι φράουλας:

Τοποθετούμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού σε ενα κατσαρολάκι.Μαγειρέυουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και αναδεύουμε για περίπου 2 λεπτά.

Σουρώνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για το παγωτό βανίλια:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την βανίλια, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπόλ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Μόλις το μίγμα γάλακτος πάρει μια βράση το αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάζουμε το μίγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα, με το υπόλοιπο μίγμα γάλακτος, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπόλ μπέν μαρί με πάγο και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να κρυώσει.Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα.Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα,ρυθμίζουμε την παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Βάζουμε στον κάδο μας το 1/3 της κρέμας, προσθέτουμε και το 1/3 του σιροπιού φράουλας και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο ραβδί ώστε το σιρόπι να δημιουργήσει σκίες στην κρέμα.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη κρέμα και το σιρόπι.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/pagwta/pagwto-banilia-fraoula

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *