Παγωτό βανίλια με φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ, από το zografosdiet.gr!
ΥΛΙΚΑ
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
100 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ½ κουτ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα με τη φρουκτόζη, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η φρουκτόζη. Ρίχνετε το μίγμα, σιγά-σιγά, στο μπολ με τους κρόκους, χτυπώντας συγχρόνως με ένα σύρμα. Το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το χύνετε πάνω από ένα σουρωτήρι μέσα στην κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και τέλος προσθέτετε τη βανίλια ανακατεύοντας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες).
- Το παγώνετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Εναλλακτικά, αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται και να παγώνει και κατόπιν το βγάζετε κάθε μισή ώρα και το αφρατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 5-6 φορές ή μέχρι να πήξει ικανοποιητικά.
http://www.zografosdiet.gr/pagoto-vanilia-me-frouktozi/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτάκι, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας με στέβια και θερμιδική ανάλυση και σχόλια από την "Nutrimed" !.
Φτιάχνουμε παγωτό μπανάνα στο πι και φι, από το Olive magazine.gr!
Παγωτό καρύδα με 2 υλικά(VIDEO), από τον Ακη και το akispetretzikis.com!
Παγωτό κανέλα, από το icookgreek.com!
Παγωτό Baileys chocolate από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Αφήστε μια απάντηση