Παγωτό βανίλια με ζεστό espresso, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

  • 200 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κλωναράκι βανίλιας κομμένο κατά μήκος στη μέση
  • 6-8 δόσεις εσπρέσο

 

 

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 40΄

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα, το γάλα και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε το παγωτό σε μικρό ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω ένα φλιτζανάκι ζεστό espresso.

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota/pagoto-vanilia-me-zesto-espresso/

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *