Creta Carob
BOLERO-BIODIET
ΤΕΜΑΧΙΑ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 6Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

400 ml  ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη:

600 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες45123%
ΒΑΖΑΛίπος21.6g31%
ΒΑΖΑKορεσμένα13.3g67%
ΒΑΖΑΠρωτείνες6.6g13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.60.1g23%
ΒΑΖΑΣάκχαρα59.5g66%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες0g0%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Aδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις η κρέμα αρχίζει και αφρίζει, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.

2Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

3Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε ένα δοσομετρικό δοχείο, παίρνουμε τις ειδικές φόρμες για γρανίτες και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα μέχρι πάνω.

4Τέλος τοποθετούμε ξυλάκι για παγωτό στο κέντρο της κάθε φόρμας και προσεκτικά τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

5Μόλις είναι έτοιμα τα παγωτά, αδειάζουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε ένα ποτήρι ή ένα δοσοκομετρικό ποτήρι και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

6Βουτάμε το κάθε παγωτό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρουμε σε μία λαδόκολλα για 1 λεπτό μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

7Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα παγωτά και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Εάν δεν μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα ξυλάκια παγωτού από τις θήκες, τις τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να πάρουν θερμοκρασία.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *