Πανεύκολο παγωτό βανίλια, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για σπιτικό παγωτό βανίλιας. Ένα παγωτό που σας δίνει πολλές εναλλακτικές για να το απολαύσετε με ότι σιρόπι επιθυμείτε και να το γαρνίρετε με φρούτα, με γλυκό κουταλιού, κομπόστα, τρούφα σοκολάτας, ή ξηρούς καρπούς.

 

Μερίδες: 8

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες (410 ml)
  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας σκόνη ή 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε τη φυτική σαντιγί και το γάλα εβαπορέ στο ψυγείο για 1 1/4  ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε για τη παρασκευή του παγωτού. Ρίχνετε τη κρύα, φυτική σαντιγί στο κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε με το μίξερ για 8-10 λ ή μέχρι να πήξει και αφρατέψει ΠΟΛΥ καλά.
  2. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια πηχτή, παχιά κρέμα. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε τη βανίλια και σταδιακά το γάλα εβαπορέ συνεχίζοντας το χτύπημα για 3-4 λ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει αλλά όχι να παγώσει πολύ. Το αφαιρείτε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, για 4-5 λ ή μέχρι να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, και το αφήνετε για ένα βράδυ (10 ώρες περίπου) ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Σερβίρετε.

aswe

 

Πηγή φωτογραφίας: https://silk.com & www.todayincity.com
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *