Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό με 120γρ. ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο στη άκρη να χλιαρύνει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι στους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και τα χτυπάμε καλά για να ενσωματωθούν.
Βράζουμε τα κεράσια με την υπόλοιπη ζάχαρη(50γρ.) για 5΄και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τα κρύα κεράσια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε μία φόρμα με μεμβράνη, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το τοποθετούμε στην καταψύξη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/parfe-me-giaourti-kai-kerasia
Αφήστε μια απάντηση