Bolero-Biodiet

Ένα κλασσικό γλυκό με βάση το ροδάκινο – peche στα γαλλικά θα πει ροδάκινο- που μέσα στα χρόνια που πέρασαν από τη δημιουργία του κουβαλάει μαζί του ένα μεγάλο όνομα και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. H Nellie Melba ήταν μια αυστραλέζα σοπράνο διεθνούς φήμης που διέπρεψε στην όπερα σε Ευρώπη και Αμερική από τα τέλη του 19ου αι. έως τις αρχές του 20ου αι. κι ο Εσκοφιέ ένας τεράστιος γάλλος σεφ της εποχής. Η Μelba τον ενέπνευσε στη δημιουργία ενός άκρως ντελικάτου και δροσερού επιδορπίου που συνδύαζε κομπόστα από αρωματικά και ζουμερά ροδάκινα με παγωτό βανίλια περιχυμένο από μια κόκκινη γλυκιά σάλτσα φτιαγμένη από βατόμουρα. Κι εγένετο το θρυλικό Peche Melba. Απολαύστε το τώρα που υπάρχουν στην αγορά τα υπέροχα ελληνικά ροδάκινά μας.

 Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 ροδάκινα σφικτά, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια

 Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτετε τα ροδάκινα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα μεταφέρετε στο ψυγείο σκεπασμένα. Το σιρόπι το κρατάτε ξεχωριστά για κάποια άλλη χρήση.
  3. Όταν θέλετε να σερβίρετε αραιώνετε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και την χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνει κάτι μεταξύ σάλτσας και σιροπιού.
  4. Βάζετε από μία γενναιόδωρη μπάλα παγωτό σε κάθε μπολ, προσθέτετε δύο κομμάτια ροδάκινο και περιχύνετε με σάλτσα βατόμουρο.

Σημείωση:

Μπορείτε να φτιάξετε και μια δική σας σάλτσα, με φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα. Θα χτυπήσετε λοιπόν στο μπλέντερ 250γρ. φρέσκα ή αποψυγμένα βατόμουρα μαζί με ¼ φλιτζανιού ζάχαρη, θα περάσετε τον πολτό από σουρωτήρι και θα τη φυλάξετε στο ψυγείο.

http://www.sweetly.gr/2013/09/peche-melba/#more-1581

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.