Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ισως το ωραιότερο παγωτό Semifreddo με ράσμπερι και μπισκότα σαβαγιάρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:

1 1/2 κούπα νερό

200 γρμ. ζάχαρη

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

80 γρμ. κόρν-φλάουρ

60 γρμ. βούτυρο

ξύσμα απο 2 λεμόνια

3 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας.

Ανακατεύουμε καλά το κόρν-φλάουρ στον χυμό λεμονιού και μόλις βράσει η ζάχαρη ρίχνουμε ανακατεύοντας καλά το κόρν-φλάουρ. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους προσεκτικά για να μην ψηθούν.Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε πάλι καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Για την συνταγή του Semifreddo θα χρειαστούμε μία κούπα κρέμα.

Για το συγκεκριμμένο γλυκό μπορούμε να την φτιάξουμε απο την προηγούμενη μέρα, απλά όταν πάρουμε την ποσότητα που θέλουμε θα την κτυπήσουμε μ’ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει. Την υπόλοιπη την κρατάμε στο ψυγείο, ή φτιαχνουμε μια τάρτα με την κρέμα αυτή. Παρακάτω παραθέτω και την συνταγή.

https://www.facebook.com/notes/areti-vardaka/τάρτα-λεμονιού/10151313607408565

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:

1 κούπα ράσμπερι ή φράουλες ( μπορεί να είναι και κατεψυγμένα )

4-5 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ’ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε, την ζάχαρη και τα βράζουμε για 5′ το πολύ ανακατεύοντας καλά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε με ψιλό τρυπητό και κρατάμε σ’ένα μπολ τον ζωμό που εβγαλαν. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα 28Χ11 εκ. φροντίζοντας να εξέχει αρκετά γιατί θα σκεπάσουμε το μείγμα μ’αυτό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ:

2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% κτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ:

Στην σαντιγύ που κτυπήσαμε θα προσθέσουμε μία κούπα απο την κρέμα λεμονιού και θα την ανακατέψουμε προσεκτικά να την ενσωματώσουμε. Την μισή ποσότητα απο αυτό το μείγμα θα το στρώσουμε στην φόρμα. Θα βρέξουμε ελαφρά το κάτω μέρος απο τα μπισκότα και θα τα τοποθετήσουμε πάνω στο μείγμα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Απο πάνω ρίχνουμε μ’ένα κουτάλι λίγο απο τον πουρέ ( ή χυμό πείτε το όπως θέλετε), στα μπισκότα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=304642579685798&set=a.217269308423126.1073741828.198898216926902&type=1&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *