Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμελωμένη φράουλα, από το petros-syrigos.com!
Συστατικά
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
- 5 ολόφρεσκα αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 30 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- 1 φλούδα πορτοκάλι (βράσιμο 2 λεπτά)
- Για τις καραμελωμένες φράουλες
- 1 κιλό φράουλες κατεψυγμένες
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο αρμπαρόριζας
- 200 γρ. κόκκινο κρασί
Οδηγίες
- Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει δίοτι αν ειναι καυτό δεν θα γίνει σωστή ομογενοποίηση με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπήστε τους κρόκους με τη 1 κουταλιά ζάχαρη σε μπεν μαρί (διαδικασία σαμπαγιόν), ετσι ώστε να παστεριωθούν.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίξτε το σιρόπι μέσα στο μείγμα σοκολάτας – βουτύρου, ανακατεύοντας με μαρίζ.
- Στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τους κρόκους και τη μαρέγκα.
- Απλώστε σε σκεύος της αρεσκείας σας και παγώστε το για 2 ώρες περίπου.
- Για την καραμελώνενες φράουλες, ρίχνετε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει.
- Όταν γίνει μια ξανθιά καραμέλα, ρίχνετε το κόκκινο κρασί και μετά από ένα λεπτό το νερό.
- Αφήνετε για περίπου 25 λεπτά να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι και στην συνέχεια ρίχνετε τις φράουλες και τα μυρωδικά.
- Τέλος, αφήνετε για 35 λεπτά να βράσει βράσει ξαφρίζοντας το.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σεμιφρέντο με βατόμουρα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σεμιφρέντο με λευκή κουβερτούρα και σοκοφρέτα ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κορμός σεμιφρέντο με κρέμα και Νutella, από το sintayes.gr!
Παγωμένος κορμός semifreddo με κεράσια, από το sintayes.gr!
Σεμιφρέντο βανίλια με κομματάκια σοκολάτας και κουλουράκια, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine...
Σεμιφρέντο καραμέλας με φουντούκια, από την Νικόλ και το nicolscooking.gr!
Αφήστε μια απάντηση