Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Κάτι ανάμεσα σε παγωτό και μους, ότι πρέπει μετά από ένα βαρύ γεύμα. Δύο πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι μπορείτε να το φτιάξετε έως και μια εβδομάδα πριν και επίσης μιας και το βάζουμε σε φόρμα του κέικ το σερβίρουμε σε φέτες κάτι που το κάνει εύκολο και στο σερβίρισμα.

Χρόνος Εκτέλεσης: 5 ώρες κ 0 λεπτά
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

 

  • Υλικά
  • 500 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 200 γρ + 100 γρ ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
  • 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Βάζουμε μεμβράνη στον πάτο και τα πλάγια μιας φόρμας του κέικ που όμως να βγαίνει 10 εκ και από τα πλαϊνά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 200γρ ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα σύρμα διαλύουμε μέσα στο γάλα το φυστικοβούτυρο. Έτσι κάνουμε μια «γκανάζ» φυστικοβούτυρου Την χωρίζουμε και τη βάζουμε σε δύο μπολ και την κρυώνουμε. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε όταν πια φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και 100 γρ νερό. Με το που πάρει βράση το σιρόπι μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε μέσα και τα φουντούκια. Αφήνουμε και αυτό το μείγμα να κρυώσει..
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όχι όμως πολύ σφιχτή. Θυσιάζουμε το 1/3 και το ανακατεύουμε με το μισό μείγμα με το φυστικοβούτυρο (όσο έχει στο ένα από τα δύο μπολ δηλαδή). Την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα την ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρά για να μην πέσει πολύ ο όγκος της κρέμας.
Βάζουμε το μισό από αυτό το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Πάνω του βάζουμε το μισό από το μείγμα φυστικοβούτυρου που έχει μείνει. Πάνω από αυτό ρίχνουμε το μισό από το μείγμα της σοκολάτας και πάνω από αυτό την υπόλοιπη κρέμα. Διπλώνουμε από πάνω τη μεμβράνη που περισσεύει και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες. Το 1/4 από το μείγμα του φυστικοβούτυρου το ενώνουμε με το μισό από το μείγμα με τη σοκολάτα που έχει περισσέψει και τα χρησιμοποιούμε μετά σαν σάλτσα πάνω από το γλυκό μας.
Αφού παγώσει καλά το γλυκό μας το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο πριν το κόψουμε. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα τη σάλτσα και σερβίρουμε κουταλιές από αυτή πάνω από κάθε φέτα του σεμιφρέντο.

Αφήστε να παγώσουν καλά τα μείγματα πριν τα αναμίξετε!

 

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/956

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *