Σοκολατένια παγωτάκια με φυστικοβούτυρο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τα παγωτάκια θα χρειαστείτε 6 υλικά. Ξινόγαλα, ξινή κρέμα, φυστικοβούτυρο, κακάο, μέλι και βανιλίνη. 5 αν παραλείψετε τη βανιλίνη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλα με φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Την ξινή κρέμα με γιαούρτι για μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο κακάο ή/και μέλι. Ή το αντίστροφο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα παγωτάκια είναι η φοβερή ευελιξία τους. Αυξομειώστε ποσότητες, αντικαταστήστε υλικά, προσαρμόστε τα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Όπως και να τα «πειράξετε» θα παραμείνουν λαχταριστά.
Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν, είναι ότι ετοιμάζονται στο μπλέντερ. Απλά, λιτά και απέριττα. Και παρά το γεγονός ότι δε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή, η υφή τους είναι πλούσια και κρεμώδης.

chocolate-peanut-butter-popsicles

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προετοιμασία

Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 12-14
Υλικά
  • 340 γραμμ. ξινόγαλα
  • 200 γραμμ. ξινή κρέμα
  • 60 γραμμ. κακάο
  • 50 γραμμ. μέλι
  • 120 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Το αδειάζουμε στις φόρμες.
  3. Τοποθετούμε τα παγωτάκια για 3-4 ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν.
Σημειώσεις
Για τα παγωτάκια χρησιμοποίησα τη φόρμα mini chic της Silikomart.
chocolate-peanut-butter-popsicles
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *