Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Για τα παγωτάκια θα χρειαστείτε 6 υλικά. Ξινόγαλα, ξινή κρέμα, φυστικοβούτυρο, κακάο, μέλι και βανιλίνη. 5 αν παραλείψετε τη βανιλίνη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλα με φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Την ξινή κρέμα με γιαούρτι για μια ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο κακάο ή/και μέλι. Ή το αντίστροφο.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα παγωτάκια είναι η φοβερή ευελιξία τους. Αυξομειώστε ποσότητες, αντικαταστήστε υλικά, προσαρμόστε τα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Όπως και να τα «πειράξετε» θα παραμείνουν λαχταριστά.
Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν, είναι ότι ετοιμάζονται στο μπλέντερ. Απλά, λιτά και απέριττα. Και παρά το γεγονός ότι δε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή, η υφή τους είναι πλούσια και κρεμώδης.

chocolate-peanut-butter-popsicles

Προετοιμασία

Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 12-14
Υλικά
  • 340 γραμμ. ξινόγαλα
  • 200 γραμμ. ξινή κρέμα
  • 60 γραμμ. κακάο
  • 50 γραμμ. μέλι
  • 120 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Το αδειάζουμε στις φόρμες.
  3. Τοποθετούμε τα παγωτάκια για 3-4 ώρες στην κατάψυξη να παγώσουν.
Σημειώσεις
Για τα παγωτάκια χρησιμοποίησα τη φόρμα mini chic της Silikomart.
chocolate-peanut-butter-popsicles
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *