Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  •  Συστατικά

  • 130 γρ γάλα με όλα τα λιπαρά

  • 160 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

  • 65 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

  • Υλικά για την σοκολάτα

  • 150 γρ σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ

Οδηγίες

  • 1.Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 2.Στην φόρμα σιλικόνης που έχουμε διαλέξει, (εγώ είχα μια με σχήμα καρδούλες), βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σοκολάτα και την απλώνουμε να καλύψει τον πάτο. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
  • 3.Μόλις η σοκολάτα έχει παγώσει γεμίζουμε με το παγωτό βανίλια και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για να πήξει το παγωτό. Αφήνουμε για περίπου 4 ώρες.
  • 4.Μόλις το παγωτό μας έχει πήξει, ζεσταίνουμε ξανά τη σοκολάτα που μας έχει απομείνει και βάζουμε στο πάνω μέρος άλλη μια κουταλιά της σούπας.
  • 5.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και μετά τα σοκολατοπαγωτίνια μας είναι έτοιμα.
  • 6.Εκτέλεση για το παγωτό βανίλια: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε. Όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί όχι όμως πολύ πηκτή.
  • 7.Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα σιγά σιγά.
  • 8.Το παγωτό μας είναι έτοιμο για να μπει στις φόρμες.

Σχετικά με το Σεφ

Αριάδνη Πούλιου

Αριάδνη Πούλιου

Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …

Περισσότερα για τον σεφ…

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *