Σορμπέ φράουλας με στέβια, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το Olive magazine!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15′
  • Έτοιμο σε: 60′

 

 

Δροσιστικό σορμπέ με φυσικό γλυκαντικό stevia και όχι ζάχαρη, για εσάς που…  προσέχετε. To stevia μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά στη θέση της ζάχαρης όχι όμως σε όλες τις κατηγορίες γλυκισμάτων. Θέλει μελέτη και προσοχή στη χρήση του γιατί οι ιδιότητές του, εκτός από αυτή της γλύκας, δεν είναι παρόμοιες με αυτές της ζάχαρης.

Υλικά

  • 700γρ. φράουλες φρέσκιες
  • 50γρ γάλα σκόνη 0% λιπαρά
  • 135γρ. νερό
  • 20γρ. γλυκαντικό στέβια

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά τις φράουλες και καθαρίζετε τα φυλλαράκια τους.

Βήμα 2

Τις βάζετε στο μπλέντερ για να τις κάνετε πολτό.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.

Βήμα 4

Αφού βράσει το μίγμα σας, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τις φράουλες και χτυπάτε.

Βήμα 5

Τέλος, βάζετε το τελικό μίγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%AD-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B9%CE%B1/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *