Σορμπέ ροδάκινο, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!

Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσουμε τα φρούτα εποχής. Ας φτιάξουμε λοιπόν δροσερό σορμπέ ροδάκινου!
Χρόνος προετοιμασίας:15′

Χρόνος μαγειρέματος:5′

Έτοιμο σε:20′

Χρόνος αναμονής:4 ώρες

Υλικά

1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο

 

 

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.

Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%AD-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *