Σορμπέ σύκο με Μαυροδάφνη, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 750 γρ. σύκα ώριμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. Μαυροδάφνη ή κρασί Πόρτο
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό του

 

Μερίδες: 6-8, Προετοιμασία: 1 ώρα

Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τα σύκα να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε παγάκια, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα. Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε πολύ καλά. Το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Για να σερβίρουμε, ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει σαν χιόνι.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/granites-sormpe/sorbe-siko-mavrodafni/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *