Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για τη κατάψυξη. Μια συνταγή(αρχική ιδέα εδώ) που μετατρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα,  ένα από τα καλύτερα και γευστικότερα φρούτα, τις φράουλες, σε ένα πεντανόστιμο παγωτό φράουλα για να το απολαύσετε μια γλυκιά ανοιξιάτικη ή μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

 

Μερίδες: 3-4

συνταγή icon Χρόνος: 15 λ + 4 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Υλικά συνταγής

  • ½ φλ. τσαγιού (100 ml) κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μέτριες φρέσκες ώριμες φράουλες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  2. Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη (και το εκχύλισμα βανίλιας, αν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

https://www.sintayes.gr/syntages/spitiko-pagoto-fraoula-3-ilika-tis-stigmis/

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.