Σπιτικό παγωτό γιαούρτι -Frozen Yogurt Parfait Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Επιτέλους ήρθε η εποχή του χρόνου που η παγωτομηχανή παίρνει θέση πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεκινά να το “θερινό ωράριο λειτουργίας”. Ελπίζω να μην έχεις παρεξηγήσει το frozen yogurt (ένεκα όλα τα γιογκουρτάδικα που έχουν ξεφυτρώσει από πέρσι σε όλη την πόλη) γιατί είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά της εποχής. Λίγες θερμίδες, πολύ γεύση, άπειροι συνδυασμοί!

It’s finally this time of the year that the ice cream maker takes it’s place on the kitchen counter and goes back to work.

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γιαούρτι στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνέχιζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.
  • Λίγο πριν το βγάλoυμε προσθέτουμε τα ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.
  • Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
  • Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.

 Tip: Για να ολοκληρώσεις την έννοια του παρφέ (και τις θερμίδες) μπορείς να προσθέσεις θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς

Frozen Yogurt Parfait Recipe, συνταγή, παγωtό γιαούρτι, light, φρουί ζελέ, χαμηλά λιπαρά, COOL ARTISAN, Γαβριήλ Νικκολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 Ingredients

  • 1 kg yogurt
  • 250 gr. sugar
  • 150 gr jelly fruit cocktail

Directions

  • Pour the yogurt in the mixer’s bowl and beat at medium speed.
  • Add the sugar and continue beating for five minutes.
  • Shortly before you remove it from the mixer add jelly fruit cocktail
  • Transfer the mixture to ice cream maker .
  • In case you do not have an ice cream maker, chill the mixture in the freezer and then work it with a hand mixer to make it fluffy.
  • Bring it back to the freezer and repeat the same process for about 3-4 times to make the frozen yogurt fluffier.

Tip: In order to complete the parfait feeling (and the calories) you may add crushed nuts.

Serve with Love

http://coolartisan.net/2014/05/29/frozen-yogurt-parfait-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *