Σπιτικό παγωτό σοκολάτα – Homemade Chocolate Ice Cream by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
  • 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
  • Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Απαλά, με μία σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Tip: Εγώ επιλέγω να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα πραλίνα που δίνει μια μοναδική γεύση στο παγωτό!

homemade ice cream chocolate, easy, fast, σπιτικό παγωτό, σοκολάτα, συνταγή, απλή, χωρίς παγωτομηχανή

Ingredients

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 200 grams. dark chocolate, chopped
  • 1 condensed milk (400 grams)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch coffee
  • 1 vanilla
  • 350 ml cream 35% fat, cold
  • 50 grams. chocolate crumb

Directions

  • Let the chopped chocolate, condensed milk, salt and vanilla melt in a double boiler.
  • Let it melt over medium heat stirring occasionally.
  • Allow the mixture to cool.
  • Beat the cold cream until soft peaks are formed.
  • Put 2-3 tbsp from the whipped cream to the cold chocolate mixture and stir gently to thin.
  • Finally, add the rest of the whipped cream.
  • Gently mix the mixture using a spatula until it is homogenous.
  • Add the chocolate crumb and mix gently.
  • Put the mixture in a bowl and let it chill in the freezer for about 5-6 hours.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/06/13/homemade-chocolate-ice-cream/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *