VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Τάρτα παγωτό με oreo
Realfood

8-10 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα (συν μερικές ώρες στην κατάψυξη)
Χρόνος ψησίματος 15΄
Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά

για την τάρτα
2/3 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κροκάδια από μεγάλα αυγά
1/4 κούπας γάλα
2 – 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για τη σάλτσα καραμέλας
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος

για τη γέμιση
2 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
3 κροκάδια
2/3 κούπας γάλα
1 βανίλια
1/3 κούπας ζάχαρη
12 μπισκότα ορεο θρυμματισμένα και 6-7 σπασμένα για την διακοσμηση

 

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε το πολυμίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέστε τα κροκάδια και το λικέρ και χτυπήστε να ενωθούν στο μείγμα. Ρίξτε το αλεύρι και χτυπήστε ώσπου η ζύμη να σχηματίσει μπάλα γύρω από τη λεπίδα του πολυμίξερ. Βάλτε όσο χρειάζεται.
2. Ανοίξτε τη ζύμη επάνω σε πετσέτα ελαφρά αλευρωμένη, σε φύλλο 30 εκ. και στρώστε το μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες με διάμετρο 26 εκ., έτσι ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Πατήστε με τα δάχτυλα τις άκρες της ζύμης ολόγυρα σχηματίζοντας δαχτυλιές. Τρυπήστε όλη την επιφάνεια της ζύμης μ΄ένα πιρούνι. Στρώστε τη με λαδόχαρτο και βάλτε επάνω 2 κούπες ξερά φασόλια. Ψήστε τη στο φούρνο στους 200 C, 15΄. Βγάλτε την από το φούρνο κι αφαιρέστε τη λαδόκολλα και τα φασόλια. Αφήστε την στην άκρη.
3. Ετοιμάστε το παγωτό. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τα κροκάδια με τη ζάχαρη, να πήξουν. Ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά να βράσει και να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στην κατάψυξη σε μπολ για 2 ώρες.
4. Βγάλτε και χτυπήστε στο μίξερ μαζί με την μισή κρέμα γάλακτος. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα θρυμματισμένα ορεο μπισκότα. Αδειάστε το μείγμα στην τάρτα και βάλτε το στην κατάψυξη. ΄Όταν πρόκειται να σερβίρετε το παγωτό ετοιμάστε την καραμέλα και χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με λίγη βανίλια και λίγη άχνη.
5. Βγάλτε την τάρτα από τη φόρμα και τοποθετήστε τη σε πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύψτε με καραμέλα και στρώστε επάνω την σαντιγί. Γαρνίρετε με μπισκότα σπασμένα και περιχύστε και πάλι με σάλτσα καραμέλας. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ: Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό και το κρεμόριο. Βράστε τα χωρίς να τα ανακατεύετε 7΄, ώσπου να σχηματιστεί καστανή ανοιχτή καραμέλα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε αμέσως την κρέμα γάλακτος, κρύα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Σ΄ αυτό το στάδιο έχετε μια πολύ νόστιμη σάλτσα καραμέλας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ REALFOOD

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/794338743950379/?type=1&theater

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *