Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση :

1 πακέτο  μπισκότα savoyard  (θα σας περισσέψουν μερικά)

λίγο γάλα

2 κουταλιές σιρόπι βύσσινο.

 

Για το παγωτό

1 Φυτική κρέμα γάλακτος  Torre  (500 ml)torre-cream

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

150 ml γάλα εβαπορέ light  κρύο

120  gr. αμύγδαλα φιλέ

 

Προαιρετικά

1 κουταλιά σούπας βύσσινο γλυκό

εσανς  πικραμύγδαλου η  λίγο λικέρ  Amaretto η μαστίχα

Για την επικαλυψη:

80 gr.  αμύγδαλα φιλέ

 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε  τα 200 gr  αμύγδαλα σε ενα μεγάλο ταψί στο grill ώσπου να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

2.Ανακατεύουμε το γάλα με το σιρόπι βύσσινο,  σε ένα βαθύ πιάτο.

3.Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα savoyard  μέσα και τα στρώνουμε  σε μία φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι .

 

 

ALMOND-ICE-CREAM-CAKE-SOKOLATOMANIA1(SMALL)

4.Χτυπάμε στο mixer  στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει  αφράτη σαντιγί.Σταματάμε το mixer.

5Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και το εβαπορέ  η το φρέσκο γάλα  και  ξαναρχίζουμε να χτυπάμε αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα και μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Σταματάμε το mixer.

6. Προσθέτουμε στο μίγμα   120gr από τα ψημένα αμύγδαλα , και προαιρετικά το γλυκό βύσσινο και την εσανς  πικραμύγδαλου  η λίγο λικέρ  Amaretto.

7. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στα σαβαγιάρ.

8. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.

9. Οταν παγώσει   πολύ καλά γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ψημένο αμύγδαλο.

10. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα  υπέροχο, πανεύκολο σπιτικό «τουρτοπαγωτό»!

 

pag1(small)

 

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *