Τούρτα παγωτό πανεύκολη από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη τούρτα παγωτό μαζί, γίνεται. Η Βάση είναι με την αγαπημένη συνταγή όλων μας, το μωσαϊκό.

Συστατικά

Για τη βάση

  • Μια δόση από σπιτικό μωσαϊκό , η συνταγή στο τέλος
  • 1 μεγάλη φόρμα με διάμετρο 29 εκ.με αφαιρούμενο πάτο

Για το παγωτό

  • 1 κουτί σαντιγί μεταλλικό κουτί
  • μερικές κ.σ. γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια
  • μερικές κ.σ. βύσσινο σιρόπι (βυσσινάδα)

Για στόλισμα

Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη βάση όπως λέει η συνταγή για το μωσαϊκό στο τέλος.  Βάζουμε το μωσαϊκό στη φόρμα, τη στρώνουμε καλά και στη συνέχεια στη κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του παγωτού μας.
  2. Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη φυτική σαντιγί με μερικές κ.σ. γάλα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε ακόμα 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού μας στη φόρμα πάνω από το μωσαϊκό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 με 1,5 ώρα να σφίξει λίγο.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη και ρίχνουμε κυκλικά αρκετό σιρόπι βύσσινο στην επιφάνεια του παγωτού μας. Με ένα μαχαίρι κάνουμε κύκλους. ώστε να ανακατευτεί κάπως το βύσσινο και να μπει μέσα στο μείγμα του παγωτού. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως για αρκετές ώρες.
  5. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας, ρίχνουμε τα χοντροσπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τέλος το σιρόπι σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Και τα 3 κουτιά που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό να ειναι στο ψυγείο από την προηγούμενη το βράδυ.

Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα ήταν τα σοκολατένια πτι μπερ.

 

 

Μωσαϊκό χωρίς αυγά

Συστατικά

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 1 κούπα καρύδια χοντοαλεσμένα

 

 

Οδηγίες

 

  1. Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατεύω το γάλα με το κακάο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
  3. Δεν το βράζουμε, απλά να είναι ζεστό.
  4. Το βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω το ρούμι και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
  5. Ρίχνω τα σπασμένα με το χέρι μπισκότα και τα καρύδια.
  6. Ανακατεύω καλά να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα.
  7. Παίρνω μια φόρμα ψωμιού και την καλύπτω με διαφάνεια.
  8. Ρίχνω μέσα το μείγμα και το στρώνω.
  9. Το βάζω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει 1-2 ώρες και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες. Διατηρείται στη συντήρηση.
  10. Το σερβίρω με παγωτό ή βύσσινο γλυκό!
  11. Καλή επιτυχία!

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/mosacf8ako-xoris-ayga.html#top

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-pagoto-paneykolh.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *