Vegan παγωτό σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!







Χωρίς γάλα, κρέμα και αβγά αυτό το παγωτό θα γίνει η καλοκαιρινή σας σοκολατένια εμμονή. Δοκιμάστε το και κεράστε και τους vegan φίλους σας.
Υλικά για 1 λίτρο παγωτό
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- 6 κουτ. σούπας μέλι ή 3 κουτ. σούπας μέλι + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
- 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
- λίγο ξύσμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στην κρέμα τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το μέλι. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Κόβετε με το ειδικό σκουπ μπάλες παγωτού και σερβίρετε σε μπολ πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα σοκολάτας.
https://sweetly.gr/2018/06/vegan-pagoto-sokolata/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τρουφάκια καρύδας με πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Τάρτα Lemon Shaker με 4 υλικά, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglute...
Παγωτό σοκολάτα με μέλι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Ωμοφαγικό cheesecake λευκής σοκολάτας και βανίλιας, από την Βίκυ και το veganinathens.com!
Παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας, από την Ίριδα Καγιά και το greek-gourmet.gr!
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, από την Ελένη Πετρουλάκη και το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση