Vegan παγωτό σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!

Χωρίς γάλα, κρέμα και αβγά αυτό το παγωτό θα γίνει η καλοκαιρινή σας σοκολατένια εμμονή. Δοκιμάστε το και κεράστε και τους vegan φίλους σας.

Υλικά για 1 λίτρο παγωτό

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 6 κουτ. σούπας μέλι ή 3 κουτ. σούπας μέλι + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
  • 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας για το σερβίρισμα 

    Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
  2. Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
  4. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε στην κρέμα τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το μέλι. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ με καπάκι και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  6. Κόβετε με το ειδικό σκουπ μπάλες παγωτού και σερβίρετε σε μπολ πασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα σοκολάτας.

 

https://sweetly.gr/2018/06/vegan-pagoto-sokolata/