Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένας χαλβάς διαφορετικός από τους άλλους… Δροσερός, σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση!

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄

Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 5-6 ώρες

Υλικά:

  • για 12 μερίδες
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • Για το σερβίρισμα
  • τριμμένη σοκολάτα
  • σιρόπι σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το κονιάκ ή το λικέρ και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Παίρνω ένα ταψάκι για μάφινς και βάζω σε κάθε θέση του ένα χάρτινο φορμάκι για μάφινς.
Μοιράζω το μίγμα του χαλβά, ισιώνω την επιφάνεια τους και σκεπάζω όλο το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ την χάρτινη θήκη. Στολίζω με τα τρίμματα και το σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2473&page=NaN

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *