Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες και stevia, από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
6 κ.σ.  stevia
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο
400 γρ. φράουλες
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα (με stevia)
αμύγδαλο φιλέ για το σερβίρισμα

 

 

Εκτέλεση


Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε ωραία με μεμβράνη κουζίνας, αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε το γλυκό.
Κόβουμε τις μισές φράουλες σε φετάκια και τις άλλες μισές σε κυβάκια.
Αραιώνουμε τη μαρμελάδα με μια γεμάτη κ.σ. νερό.
Στρώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις πάρει να φουσκώνει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει. Προσέχουμε να μην μας βγει πολύ σφιχτή η κρέμα. Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες σε καρεδάκια.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

καλή επιτυχία!

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.871253202909666.1073741899.664704013564587/1018847664816885/?type=1&theater

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *