e-fresh-matrioshka

Σ’ αυτό το υπέροχο , ελαφρύ , απολαυστικό , διαιτητικό και οικονομικό γλυκό ενώνονται δύο μεγάλα ονόματα : της Ελένης Ψυχούλη που το έφτιαξε και της Ντίνας Νικολάου που έδωσε τη συνταγή! Είναι ομολογουμένως ένα αφοπλιστικά απλό γλυκό αλλά η εμφάνισή του είναι εκπληκτική και η γεύση του διακρητική , φραουλένια , δροσερή και ελαφριά . Είναι ένας παγωμένο χαλβάς με γάλα , σιμιγδάλι και την επίγευση της φράουλας να βάζει την τελευταία πινελιά σε ένα γλυκό ιδανικό για τραπέζια που στο τέλος αναζητάμε κάτι ελαφρύ για να κλείσει το γέυμα…
Δείτε το :

semifrento1
Υλικά :
1 λίτρο φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. λικέρ φράουλα ή λικέρ μαστίχα
400 γρ. φράουλες φρέσκες , ώριμες
2 κ.σ. (γεμάτες) μαρμελάδα φράουλα

(δείτε  την συνταγή  για την μαρμελάδα φράουλα στο :

 http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/456-marmelada-fraoyla )

Αμύγδαλο φιλέ , καβουρδισμένο για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση :
-Βρέχουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την στρώνουμε με μεμβράνη , αφήνοντας τη μεμβράνη να προεξέχει για να καλύψουμε στο τέλος  το γλυκό.

-Κόβουμε τόσες φράουλες σε φετάκια ώστε να καλύψουμε μια στρώση στον πάτο της φόρμας και όλες τις υπόλοιπες  σε κυβάκια.

-Απλώνουμε με προσοχή  τη μαρμελάδα στη βάση της φόρμας κι από πάνω βάζουμε τις φράουλες σε φετάκια.

 

 

-Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και μόλις ζεσταθεί πολύ καλά , ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να δέσει πολύ καλά . Προσθέτουμε τότε το λικέρ στην κρέμα και ανακατεύουμε άλλο λίγο .

-Περιμένουμε μέχρι να γίνει χλιαρή και ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες – κυβάκια.

-Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φράουλες που έχουμε στρώσει στη φόρμα. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει κι αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο.

-Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Καλή επιτυχία!!!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/456-marmelada-fraoyla

 

Πηγή : Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες από Το πιρούνι της Ελένης Ψυχούλη.

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://tasteoflife.com.gr/index.php/glyka-psigeioy/1207-semifrendo-me-fraoules

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.