Μπουκιές με λουκούμι και αμύγδαλα από τον ” Κανάκι” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 30 τεμάχια

1 πακέτο Φ. Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
400 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
400 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
3 ασπράδια
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
4 κουτ. της σούπας ροδόνερο

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Για 30 άτομα

Εκτέλεση

Αφήνετε τα λουκούμια στο ψυγείο ξεσκέπαστα για 1 ώρα περίπου για να τα κόψετε ευκολότερα. Βάζετε τα αμύγδαλα στο πολυμίξερ και τα τρίβετε μέχρι να γίνουν σκόνη.  Ψιλοκόβετε τα λουκούμια και τα βάζετε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα. Προσθέτετε τα ασπράδια αχτύπητα και ανακατεύετε. Φτιάχνετε τα ρολά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180° C για 45 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και όσο είναι ζεστά τα ραντίζετε με το ροδόνερο. Τα πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και κόβετε κάθε ρολό σε 15 κομμάτια.

Για να φτιάξετε Γλυκές μπουκές

Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνετε 7 φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Απλώνετε στην μία άκρη κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς την μισή ποσότητα γέμισης. Τυλίγετε ρολό, το αλείφετε με βούτυρο και το βάζετε στο ταψί. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν κρυώσουν τα ψημένα ρολά, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και κόβετε κάθε ρολό σε 15 κομμάτια.

 

 

 

 

http://www.kanaki.gr/?pname=RecipeView&rec=56&la=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *