Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας από τις “Συνταγές της Παρέας”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Συνταγή από:

Maribi

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλο
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30-50 γρ. μέλι
  • λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 16 άτομα
Οι φίλοι λένε Η γνώμη σου
Κόστος:
    (1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
    (1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60′(1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60′(1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).
  6. Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  8. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  9. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.
  10. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα.
  11. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  12. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό.
  13. Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να κόβονται καλά τα κομμάτια (λόγω της κρέμας).

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Τη συνταγή τη βρήκα στο blog της Όλγας Μπενοπούλου και μπορείτε να τη δείτε στο : http://olgascuisine.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2030.html.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-me-krema-kai-glaso-sokolatas.html

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *