Πασχαλινά κουλουράκια από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με άσπρο γλάσο, ανοιξιάτικα  και πασχαλινά κουλουράκια!

 

Συστατικά
  • 3 αυγά και 1 ασπράδι.
  • 2 κρόκους για επάνω.
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 1 κοφτή κουταλιά κανέλα.
  • Ξύσμα ενός λεμονιού.
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
  • 600 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1&1/2 κουταλάκι μπέκιν.
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα.
  • 130 γραμμάρια άχνη.
  • 1 ασπράδι.

 

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε σε μπόλ τα 2 αυγά και το ένα ασπράδι με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα, και 90 γραμμάρια βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κοσκινίζουμε ,το αλεύρι με το μπέκιν, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, με την ζάχαρη και  σταδιακά το γάλα ώσπου να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
  3. Πλάθουμε κορδόνια λεπτά (σαν το δαχτυλάκι μας ) μήκους 10 εκατοστών. Στριφογυρίζουμε 2 μαζί και το κάνουμε σαν στεφάνι και τα ενώνουμε.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί  με τα 10 γραμμάρια βουτύρου που κρατήσαμε και το αλευρώνουμε .Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Χτυπάμε το ασπράδι με την άχνη για να γίνει πηχτό γλάσο. Όταν κρυώσουν τα κουλουράκια τα αλείφουμε με γλάσο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο και είναι έτοιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αλείφουμε με λεπτό πινελάκι παχύ στρώμα γλάσου.5 λεπτά στο φούρνο 30 βαθμών φτάνει για το ψήσιμο του γλάσου!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Προστέθηκε από Ε.Φ.

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/pasxalina-koyloyrakia.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *