Ανοιξιάτικη τούρτα ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Ιωάννα Αγγελή και το dairy-free!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Τούρτα που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας, των cranberries και της σοκολάτας.
Χωρίς αυγό και χωρίς γαλακτοκομικά φυσικά!
Υλικά
Παντεσπάνι
(για 4 παντεσπάνια κάνουμε τη διπλή δόση)
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1/3 κούπας λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό ή μηλόξυδο ή χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
Κρέμα σοκολάτας
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κακάο
  • 3-4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Γέμιση
  • Μπανάνες
  • Κράνμπερις
  • Τριμμένο αμύγδαλο
Σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
Σαντιγί  (βλέπε συνταγή στο τέλος )
Γαρνίρισμα
  • Φρέσκιες φράουλες ή κράνμπερις
Οδηγίες παρασκευής
Παντεσπάνι
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
  2. Προσθέτουμε το νερό, το ξύδι, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αραιό χυλό.
  4. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 τσέρκια ή σε ταψάκι 20 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Κρέμα σοκολάτας
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
Σιρόπι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για ακριβώς 2 λεπτά.
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Συναρμολόγηση
  1. Αν έχουμε ψήσει το παντεσπάνι σε ένα τσέρκι, το κόβουμε στα 2 κατά μήκος του παντεσπανιού και τα ισιώνουμε.
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κάθε παντεσπάνι κουταλιά-κουταλιά.
  3. Τυλίγουμε τα παντεσπάνια με μεμβράνη και τα βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες (αν βιαζόμαστε τα βάζουμε στην κατάψυξη).
  4. Βγάζουμε τα παντεσπάνια από το ψυγείο.
  5. Απλώνουμε στο πρώτο παντεσπάνι μία στρώση μπανάνες και μία δόση κρέμας σοκολάτας.
  6. Απλώνουμε στο δεύτερο παντεσπάνι μία στρώση κράνμπερις και μία δόση κρέμας σοκολάτας.
  7. Απλώνουμε στο τρίτο παντεσπάνι μία στρώση τριμμένο αμύγδαλο και μία δόση κρέμας σοκολάτας.
  8. Με μια σπάτουλα αλείφουμε τη σαντιγί στα πλάγια και στο πάνω μέρος της τούρτας.
  9. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε το πάνω μέρος της τούρτας με φρέσκες φράουλες ή κράνμπερις.

http://www.dairy-free.eu/spring-birthday-cake/

Σαντιγί με γάλα καρύδας από την Λίτσα Ζαρίφη 

Βήμα-βήμα όλα τα μυστικά για την τέλεια σαντιγί καρύδας!

Πολλή σημαντική για τα περισσότερα γλυκά είναι η κρέμα. Στα συγκεκριμένα γλυκά αποχής είναι η χτυπημένη κρέμα καρύδας – σαντιγί, και λέω καρύδας γιατί δε στερείται τίποτα σε υφή από την κρέμα γάλακτος. Ίσα ίσα υπερτερεί γιατί είναι πιο αφρώδης και γευστική από τη γάλακτος.

Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την τέλεια κρέμα καρύδας:

1) 1 γάλα καρύδας full fat σε κονσέρβα (όχι αυτά που βρίσκονται στο ψυγείο δίπλα από τα γάλατα αμυγδάλου) ή κρέμα καρύδας (coconut cream όχι creamed coconut) σε κονσέρβα. Ιδανικά παγωμένα στο ψυγείο τουλάχιστον για 18-24 ώρες.
2) Μίξερ χειρός ή πολυμίξερ.
3) Ένα μεταλλικό σκεύος – προτιμότερο να είναι και παγωμένο στην κατάψυξη 5-10 λεπτά πριν χτυπήσουμε τη σαντιγί.
4) Όποια γλυκαντική ουσία θέλουμε (μέλι, άχνη ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης).
5) Κακάο, άν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια.
6) Εκχύλισμα βανίλιας ή ποτό της αρέσκειας μας ή οποιοδήποτε άλλο εκχύλισμα φρούτων.
7) Σπιτική μαρμελάδα ή χρώματα ζαχαροπλαστικής για χρώμα.

Με ποια κριτήρια ψωνίζουμε γάλα καρύδας:

• Προτιμούμε βιολογικά προϊόντα.
• Να είναι BPA-Free.
• Ιδανικά χωρίς την ουσία guar gum (αν και οι περισσότερες κονσέρβες το περιέχουν, αυτές που δεν το περιέχουν γράφουν organic milk στην ετικέτα αλλά δεν κάνουν τέλεια σαντιγί, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή!).
• Να μην έχει αέρα η κονσέρβα – το καταλαβαίνουμε ανακινώντας την κονσέρβα. Αν ακούσουμε πολύ έντονα τον ήχο γάλακτος δεν την προτιμούμε.

frosting10a

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

frosting10b

frosting10c

frosting10d

Συνταγή: Litsa Zarifi
Υλικά
  • 400 ml γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας (coconut cream) (1 κονσέρβα)
  • Γλυκαντική ουσία (μέλι, άχνη ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης) (προαιρετικό)
  • Εκχύλισμα βανίλιας ή φρούτων (προαιρετικό)
  • Κακάο (προαιρετικό)
  • Μαρμελάδα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
Οδηγίες παρασκευής
  1. Βάζουμε το γάλα ή την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για 18-24 ώρες.
  2. Διαχωρίζουμε το στέρεο μέρος του γάλακτος. Αν έχουμε κρέμα καρύδας, χρησιμοποιούμε όλη την κονσέρβα.
  3. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το στέρεο μέρος του γάλακτος για 1-3 λεπτά.
  4. Αν θέλουμε προσθέτουμε γλυκαντική ουσία, εκχύλισμα ή κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές βάζο για 5-7 μέρες. Αν η σαντιγί χάσει την υφή της και έχει λεπτύνει, την αφρατεύουμε χτυπώντας με το μίξερ.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *